Mangold krémleves recept

Hozzávalók:
- 8 db mangold szár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 1 mk bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 4 db húsleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- tálaláskor némi reszelt sajt, levesgyöngy, vagy pirított kenyérkocka
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát elkezdem fonnyasztani,majd a felkockázott mangoldszárral tovább párolom, ráteszem a lisztet és pár pillanat rá kb. 2l vizet. Ennek megfelelően a 4 db leveskockát, kb. 10 perc alatt megfő. Sót nem teszek bele, mert a kocka elég sós, de felengedhető maradék húslevessel is. Botmixerrel turmixolom, majd bele a tejszín,itt is mixelem. Jó habos lesz, felforr és kész. A sűrítést liszt helyett lehet 2 szem reszelt burgonyával is helyettesíteni. Tányérba rakom a reszelt sajtot a levesgyöngyöt rámerem a forró levest és Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »