Mangold krémleves recept

Hozzávalók:
- 8 db mangold szár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 1 mk bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 4 db húsleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- tálaláskor némi reszelt sajt, levesgyöngy, vagy pirított kenyérkocka
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát elkezdem fonnyasztani,majd a felkockázott mangoldszárral tovább párolom, ráteszem a lisztet és pár pillanat rá kb. 2l vizet. Ennek megfelelően a 4 db leveskockát, kb. 10 perc alatt megfő. Sót nem teszek bele, mert a kocka elég sós, de felengedhető maradék húslevessel is. Botmixerrel turmixolom, majd bele a tejszín,itt is mixelem. Jó habos lesz, felforr és kész. A sűrítést liszt helyett lehet 2 szem reszelt burgonyával is helyettesíteni. Tányérba rakom a reszelt sajtot a levesgyöngyöt rámerem a forró levest és Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »