Mangold krémleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 db mangold szár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 1 mk bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 4 db húsleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- tálaláskor némi reszelt sajt, levesgyöngy, vagy pirított kenyérkocka
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát elkezdem fonnyasztani,majd a felkockázott mangoldszárral tovább párolom, ráteszem a lisztet és pár pillanat rá kb. 2l vizet. Ennek megfelelően a 4 db leveskockát, kb. 10 perc alatt megfő. Sót nem teszek bele, mert a kocka elég sós, de felengedhető maradék húslevessel is. Botmixerrel turmixolom, majd bele a tejszín,itt is mixelem. Jó habos lesz, felforr és kész. A sűrítést liszt helyett lehet 2 szem reszelt burgonyával is helyettesíteni. Tányérba rakom a reszelt sajtot a levesgyöngyöt rámerem a forró levest és Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.