Hagymakrém leves recept
Hozzávalók:
- 3-4 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2,5 liter húsleves alaplé (készülhet kockából is)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd olaj és vaj keverékén megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felengedjük a leveslével és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hagyma megfő összeturmixoljuk, majd a tejszínben elkeverjük a lisztet csomómentesen, hozzáadjuk a leveshez és egyet forralunk rajta.
Levesbetéttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

