Francia hagymaleves recept
Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 cs teavaj
- 0,8 liter csontleves (vagy húsleveskocka)
- sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Annál jobb a hagymaleves, minél többféle hagymát aprítunk bele! A fentieken kívül bátran használhatunk még újhagymát, snidlinget, stb. is. A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A teavajon jól megpárolom. Ha összeesik, egy evőkanál liszttel jól elkeverem. Felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát), majd ízesítem sóval, fehérborssal (esetleg szerecsendióval). Lassú tűzön felfőzöm, majd beleöntöm a főzőtejszínt, és azzal együtt forráspontig főzöm. Tálalás előtt felforrósítom, és sajttal dúsítom. Barna kenyérből készült pirítóst és reszelt sajtot kínálok mellé az asztalon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

