Francia hagymaleves recept

Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 cs teavaj
- 0,8 liter csontleves (vagy húsleveskocka)
- sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Annál jobb a hagymaleves, minél többféle hagymát aprítunk bele! A fentieken kívül bátran használhatunk még újhagymát, snidlinget, stb. is. A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A teavajon jól megpárolom. Ha összeesik, egy evőkanál liszttel jól elkeverem. Felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát), majd ízesítem sóval, fehérborssal (esetleg szerecsendióval). Lassú tűzön felfőzöm, majd beleöntöm a főzőtejszínt, és azzal együtt forráspontig főzöm. Tálalás előtt felforrósítom, és sajttal dúsítom. Barna kenyérből készült pirítóst és reszelt sajtot kínálok mellé az asztalon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »