Francia hagymaleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 cs teavaj
- 0,8 liter csontleves (vagy húsleveskocka)
- sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Annál jobb a hagymaleves, minél többféle hagymát aprítunk bele! A fentieken kívül bátran használhatunk még újhagymát, snidlinget, stb. is. A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A teavajon jól megpárolom. Ha összeesik, egy evőkanál liszttel jól elkeverem. Felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát), majd ízesítem sóval, fehérborssal (esetleg szerecsendióval). Lassú tűzön felfőzöm, majd beleöntöm a főzőtejszínt, és azzal együtt forráspontig főzöm. Tálalás előtt felforrósítom, és sajttal dúsítom. Barna kenyérből készült pirítóst és reszelt sajtot kínálok mellé az asztalon!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.