Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia hagymaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szál póréhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 cs teavaj
    • 0,8 liter csontleves (vagy húsleveskocka)
    • sajt ízlés szerint

    Elkészítése:
    Annál jobb a hagymaleves, minél többféle hagymát aprítunk bele! A fentieken kívül bátran használhatunk még újhagymát, snidlinget, stb. is. A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A teavajon jól megpárolom. Ha összeesik, egy evőkanál liszttel jól elkeverem. Felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát), majd ízesítem sóval, fehérborssal (esetleg szerecsendióval). Lassú tűzön felfőzöm, majd beleöntöm a főzőtejszínt, és azzal együtt forráspontig főzöm. Tálalás előtt felforrósítom, és sajttal dúsítom.  Barna kenyérből készült pirítóst és reszelt sajtot kínálok mellé az asztalon!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá