Francia hagymaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szál póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 cs teavaj
  • 0,8 liter csontleves (vagy húsleveskocka)
  • sajt ízlés szerint

Elkészítése:
Annál jobb a hagymaleves, minél többféle hagymát aprítunk bele! A fentieken kívül bátran használhatunk még újhagymát, snidlinget, stb. is. A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A teavajon jól megpárolom. Ha összeesik, egy evőkanál liszttel jól elkeverem. Felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát), majd ízesítem sóval, fehérborssal (esetleg szerecsendióval). Lassú tűzön felfőzöm, majd beleöntöm a főzőtejszínt, és azzal együtt forráspontig főzöm. Tálalás előtt felforrósítom, és sajttal dúsítom.  Barna kenyérből készült pirítóst és reszelt sajtot kínálok mellé az asztalon!