Banánkrémleves recept

Hozzávalók:
- 3-4 érett banán
- 1 liter tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 3-4 ek kristálycukor; ízlés szerint
Elkészítése:
A pudingport megfőzzük 4 dl tejjel és hűlni hagyjuk, amíg a banánt a vaníliás cukorral, a vanília aromával, a kristálycukorral és kb 2 dl tejjel összeturmixoljuk. Ezután a turmixot lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudinghoz, majd felöntjük a maradék tejjel. Ha szükséges, még édesíthetjük. Hűtve tálaljuk.
Sztori: A párom már hetek óta mondogatta, hogy banánkrémlevest szeretne enni, és mivel volt itthon 3 nagyon érett banán, gondoltam összeütöm neki. Tekintve, hogy a gyümölcslevesek hidegen finomak igazán, kevés tejjel csináltam a pudingot, hogy hamarabb kihűljön az egész. Ezt a levest éttermekben kókuszgolyóval tálalják, ami itthon csak plusz macera lett volna, így én citromfű levéllel díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »