Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes karfiolleves recept

Krémes karfiolleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • fél leveskocka
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
    • 1 púpos ek liszt
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsaira szedjük, megtisztítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi.

    A hagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a karfiolhoz, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval. Hozzáadjuk a fél leveskockát, majd addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul.

    A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk egy kevés forró leveslével. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesünkbe, majd hagyjuk felforrni.

    Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá