Krémes karfiolleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krémes karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • fél leveskocka
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

Elkészítése:

A karfiolt rózsaira szedjük, megtisztítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi.

A hagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a karfiolhoz, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval. Hozzáadjuk a fél leveskockát, majd addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk egy kevés forró leveslével. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesünkbe, majd hagyjuk felforrni.

Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.