Körtés-gyömbéres zellerkrémleves recept
Hozzávalók:
- 2 érett körte (pl. vilmos)
- 1 közepes zellergumó
- 1 kisebb fehérrépa
- 8 dl zöldség alaplé
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
- 2-3 cm-es friss gyömbér
- 8 szelet bacon, vagy vékonyra szelt kolozsvári szalonna
- 1 ek zsír/olaj/vaj
Elkészítése:
Pucoljuk meg a zellert, a fehérrépát és a körtét, daraboljuk fel őket. Tegyük egy fazékba, öntsük fel a zöldség alaplével, főzzük, amíg minden megpuhul. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, turmixoljuk le.
Turmixolás közben reszeljünk hozzá ízlés szerint gyömbért. Melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele 1 ek zsiradékot, és süssük meg a bacont ropogósra. Ezzel tálaljuk a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


