Körtés-gyömbéres zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 érett körte (pl. vilmos)
- 1 közepes zellergumó
- 1 kisebb fehérrépa
- 8 dl zöldség alaplé
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
- 2-3 cm-es friss gyömbér
- 8 szelet bacon, vagy vékonyra szelt kolozsvári szalonna
- 1 ek zsír/olaj/vaj
Elkészítése:
Pucoljuk meg a zellert, a fehérrépát és a körtét, daraboljuk fel őket. Tegyük egy fazékba, öntsük fel a zöldség alaplével, főzzük, amíg minden megpuhul. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, turmixoljuk le.
Turmixolás közben reszeljünk hozzá ízlés szerint gyömbért. Melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele 1 ek zsiradékot, és süssük meg a bacont ropogósra. Ezzel tálaljuk a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »