Korhelyleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt hús vagy füstölt csülök
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 kg savanyú káposzta
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, pirospaprika, bors, őrölt kömény
- olaj
- liszt
- tejföl
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, bele rakjuk a pirospaprikát, rárakjuk az átmosott, elvagdosott savanyú káposztát és annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Feltesszük főni. Borssal ízesítjük. Pici sót is teszünk bele, de a sóval óvatosan!
Felkockázzuk a füstölt húst, karikára vágjuk a kolbászt. Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a füstölt húst. A kolbászt csak a végén főzzük bele.
A tejfölből és lisztből híg habarást készítünk, majd behabarjuk vele a levest. Az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

