Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köménymagos céklakrémleves recept

Köménymagos céklakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 cékla
    • 2 sárgarépa
    • 3 paradicsom
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 krumpli
    • 1 ek balzsamecet
    • 1 tk cukor
    • 2 húsleveskocka
    • őrölt bors
    • római köménymag
    • vaj
    • tejföl

    Elkészítése:

    A céklát, a sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, majd kisebb darabokra felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucoljuk, és apróra felvágjuk.

    Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és a céklát, jól összeforgatjuk, és tovább pároljuk.

    Pár perc után beletesszük a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük.

    Végül beletesszük a krumplit és puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már minden teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.

    Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazunk. Nagyon finom lesz az íze a római köménymagtól, és a tejföl nagyon jól illik hozzá.

    A köménymagos céklakrémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 45 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá