Köménymagos céklakrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 cékla
- 2 sárgarépa
- 3 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 krumpli
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk cukor
- 2 húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- római köménymag
- vaj
- tejföl
Elkészítése:
A céklát, a sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, majd kisebb darabokra felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucoljuk, és apróra felvágjuk.
Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és a céklát, jól összeforgatjuk, és tovább pároljuk.
Pár perc után beletesszük a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük.
Végül beletesszük a krumplit és puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már minden teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazunk. Nagyon finom lesz az íze a római köménymagtól, és a tejföl nagyon jól illik hozzá.
A köménymagos céklakrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »