Hozzávalók:
Elkészítése:
A céklát, a sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, majd kisebb darabokra felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucoljuk, és apróra felvágjuk.
Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és a céklát, jól összeforgatjuk, és tovább pároljuk.
Pár perc után beletesszük a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük.
Végül beletesszük a krumplit és puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már minden teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazunk. Nagyon finom lesz az íze a római köménymagtól, és a tejföl nagyon jól illik hozzá.