Köménymagleves recept

Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- 1 ek liszt
- 1 tk őrölt kömény
- só/ételízesítő
- bors
- 1 liter hideg víz
- levesgyöngy (vagy pirított zsemlekocka)
Elkészítése:
A zsírt felolvasztom, majd beleszórom a lisztet, és egy picit pirítom. Hozzáadom a köményt is, és ezzel is pirítom egy picit, de vigyázok, hogy le ne égjen a liszt.
Felöntöm a hideg vízzel, ízesítem, és csomómentesre elkeverem. Amint felforr, már kész is. Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom.
Tipp:
Ha véletlenül csomós lett a leves, akkor sem kell kétségbe esni. Főzzük fel a levest, majd egy sűrű lyukú szűrőn leszűrjük. (:
A köménymagleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »