Köménymagleves recept

Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- 1 ek liszt
- 1 tk őrölt kömény
- só/ételízesítő
- bors
- 1 liter hideg víz
- levesgyöngy (vagy pirított zsemlekocka)
Elkészítése:
A zsírt felolvasztom, majd beleszórom a lisztet, és egy picit pirítom. Hozzáadom a köményt is, és ezzel is pirítom egy picit, de vigyázok, hogy le ne égjen a liszt.
Felöntöm a hideg vízzel, ízesítem, és csomómentesre elkeverem. Amint felforr, már kész is. Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom.
Tipp:
Ha véletlenül csomós lett a leves, akkor sem kell kétségbe esni. Főzzük fel a levest, majd egy sűrű lyukú szűrőn leszűrjük. (:
A köménymagleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »