Köménymagleves recept
Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- 1 ek liszt
- 1 tk őrölt kömény
- só/ételízesítő
- bors
- 1 liter hideg víz
- levesgyöngy (vagy pirított zsemlekocka)
Elkészítése:
A zsírt felolvasztom, majd beleszórom a lisztet, és egy picit pirítom. Hozzáadom a köményt is, és ezzel is pirítom egy picit, de vigyázok, hogy le ne égjen a liszt.
Felöntöm a hideg vízzel, ízesítem, és csomómentesre elkeverem. Amint felforr, már kész is. Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom.
Tipp:
Ha véletlenül csomós lett a leves, akkor sem kell kétségbe esni. Főzzük fel a levest, majd egy sűrű lyukú szűrőn leszűrjük. (:
A köménymagleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


