Kolbászos tarhonyás krumplileves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg tarhonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 ek zsír
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zeller zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom.
Egy fazékban a zsíron megpirítom a tarhonyát és a felaprított szalonnát.
Amikor a tarhonya arany barnára pirult, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha a hagyma üvegesre párolódott, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 l vízzel.
Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, a félbevágott paradicsomot, zeller zöldet, sózom, borsozom, felforralom és fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhul benne minden.
Tejfölt kínálok mellé.
A kolbászos tarhonyás krumplileves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


