Kolbászos tarhonyás krumplileves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg tarhonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 ek zsír
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zeller zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom.
Egy fazékban a zsíron megpirítom a tarhonyát és a felaprított szalonnát.
Amikor a tarhonya arany barnára pirult, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha a hagyma üvegesre párolódott, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 l vízzel.
Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, a félbevágott paradicsomot, zeller zöldet, sózom, borsozom, felforralom és fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhul benne minden.
Tejfölt kínálok mellé.
A kolbászos tarhonyás krumplileves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 100 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.