Kolbászos krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg tarhonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek kacsazsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 kk köménymag
- 2 pohár tejföl
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem. Beleszórom a köménymagot is, és megpattogtatom. Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a meghámozott és kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, az ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.
Ha megpuhult a krumpli, a tejfölt a forró levesből mert lével simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, összeforralom és tálalom.
A kolbászos krumplileves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »