Kolbászos krumplileves recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg tarhonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek kacsazsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 kk köménymag
- 2 pohár tejföl
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem. Beleszórom a köménymagot is, és megpattogtatom. Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a meghámozott és kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, az ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.
Ha megpuhult a krumpli, a tejfölt a forró levesből mert lével simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, összeforralom és tálalom.
A kolbászos krumplileves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

