Kolbászos krumplileves recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg tarhonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek kacsazsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 kk köménymag
- 2 pohár tejföl
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem. Beleszórom a köménymagot is, és megpattogtatom. Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a meghámozott és kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, az ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.
Ha megpuhult a krumpli, a tejfölt a forró levesből mert lével simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, összeforralom és tálalom.
A kolbászos krumplileves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

