Kolbászos csirkeraguleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- arasznyi füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 4 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karfiol fele
- kevés brokkoli
- 1 bögre zöldborsó(üveges)
- (kevés zöldbab is ha van)
- petrezselyemlevél
- 1/2 pritamin paprika(kockázva)
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 db zöldségleves kocka
- 4-5 ek olaj
- 1 doboz főzőtejszín
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát,újhagymát a felkarikázott kolbászt, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, ha kifehéredett meghintjük egy kis pirospaprikával, majd felengedjük vízzel.
A zöldségeket: sárgarépát, fehérrépát felkarikázva, a petrezselymet apróra vágva, paprikát kockázva, a karfiolt, brokkolit rózsáira szedve belerakjuk a levesbe (a borsó kivételével, mert azt csak a vége felé tesszük bele)így főzzük.
Amikor szinte megpuhultak a zöldségek és a hús, beletesszük a borsót, fűszerezzük. Mikor már minden megpuhult felöntjük a tejszínnel. További 1-2 percig főzzük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

