Kolbászos csirkeraguleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • arasznyi füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb karfiol fele
  • kevés brokkoli
  • 1 bögre zöldborsó(üveges)
  • (kevés zöldbab is ha van)
  • petrezselyemlevél
  • 1/2 pritamin paprika(kockázva)
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 4-5 ek olaj
  • 1 doboz főzőtejszín

Elkészítése:

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát,újhagymát a felkarikázott kolbászt, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, ha kifehéredett meghintjük egy kis pirospaprikával, majd felengedjük vízzel.

A zöldségeket: sárgarépát, fehérrépát felkarikázva, a petrezselymet apróra vágva, paprikát kockázva, a karfiolt, brokkolit rózsáira szedve belerakjuk a levesbe (a borsó kivételével, mert azt csak a vége felé tesszük bele)így főzzük.

Amikor szinte megpuhultak a zöldségek és a hús, beletesszük a borsót, fűszerezzük. Mikor már minden megpuhult felöntjük a tejszínnel. További 1-2 percig főzzük, majd tálaljuk.