Kolbászos burgonyaleves kolbász zsíron sült lebbencs tésztával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve
- 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 30 dkg lebbencs tészta
- 12 evő kanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis kanál törött paprika
- Só, bors
Elkészítése:
A kolbász karikákat lesütjük, megvárjuk, amíg kiengedi a zsírját.
Kivesszük a kolbászokat az edényből, majd a kisebb nagyobb darabokra tördelt lebbencs tésztát megpirítjuk a kolbász zsíron.
Ha elkészültek a tészta darabok ezeket is kivesszük, majd a maradék zsíron a vöröshagymát megdinszteljük. Ha hagyma elkészült meghintjük egy kis törött paprikával, majd felöntjük vízzel.
A főzőedényünkbe visszatesszük a kolbászt, a tésztát és a meghámozott kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk , borsozzuk.
Ha megfőtt a burgonya és tészta is akkor tejfölös habarással sűrítjük a levesünket. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Tipp:
Vigyázni kell a tészta sütésénél, mert hamar megéghet és akkor keserű lesz.
Csusza tésztával is elkészíthető. Ha valaki szereti, tehet bele fűszernek még + köménymagot. Ennek a levesnek sűrűnek kell lennie.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »