Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos burgonyaleves kolbász zsíron sült lebbencs tésztával recept

Kolbászos burgonyaleves kolbász zsíron sült lebbencs tésztával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve
    • 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kg burgonya
    • 30 dkg lebbencs tészta
    • 12 evő kanál tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kis kanál törött paprika
    • Só, bors

    Elkészítése:

    A kolbász karikákat lesütjük, megvárjuk, amíg kiengedi a zsírját.

    Kivesszük a kolbászokat az edényből, majd a kisebb nagyobb darabokra tördelt lebbencs tésztát megpirítjuk a kolbász zsíron.

    Ha elkészültek a tészta darabok ezeket is kivesszük, majd a maradék zsíron a vöröshagymát megdinszteljük. Ha hagyma elkészült meghintjük egy kis törött paprikával, majd felöntjük vízzel.

    A főzőedényünkbe visszatesszük a kolbászt, a tésztát és a meghámozott kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk , borsozzuk.

    Ha megfőtt a burgonya és tészta is akkor tejfölös habarással sűrítjük a levesünket. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

    Tipp:

    Vigyázni kell a tészta sütésénél, mert hamar megéghet és akkor keserű lesz.

    Csusza tésztával is elkészíthető. Ha valaki szereti, tehet bele fűszernek még + köménymagot. Ennek a levesnek sűrűnek kell lennie.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá