Kolbászos burgonyaleves kolbász zsíron sült lebbencs tésztával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve
- 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 30 dkg lebbencs tészta
- 12 evő kanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis kanál törött paprika
- Só, bors
Elkészítése:
A kolbász karikákat lesütjük, megvárjuk, amíg kiengedi a zsírját.
Kivesszük a kolbászokat az edényből, majd a kisebb nagyobb darabokra tördelt lebbencs tésztát megpirítjuk a kolbász zsíron.
Ha elkészültek a tészta darabok ezeket is kivesszük, majd a maradék zsíron a vöröshagymát megdinszteljük. Ha hagyma elkészült meghintjük egy kis törött paprikával, majd felöntjük vízzel.
A főzőedényünkbe visszatesszük a kolbászt, a tésztát és a meghámozott kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk , borsozzuk.
Ha megfőtt a burgonya és tészta is akkor tejfölös habarással sűrítjük a levesünket. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Tipp:
Vigyázni kell a tészta sütésénél, mert hamar megéghet és akkor keserű lesz.
Csusza tésztával is elkészíthető. Ha valaki szereti, tehet bele fűszernek még + köménymagot. Ennek a levesnek sűrűnek kell lennie.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »