Kolbászos burgonyaleves kolbász zsíron sült lebbencs tésztával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve
  • 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg lebbencs tészta
  • 12 evő kanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis kanál törött paprika
  • Só, bors

Elkészítése:

A kolbász karikákat lesütjük, megvárjuk, amíg kiengedi a zsírját.

Kivesszük a kolbászokat az edényből, majd a kisebb nagyobb darabokra tördelt lebbencs tésztát megpirítjuk a kolbász zsíron.

Ha elkészültek a tészta darabok ezeket is kivesszük, majd a maradék zsíron a vöröshagymát megdinszteljük. Ha hagyma elkészült meghintjük egy kis törött paprikával, majd felöntjük vízzel.

A főzőedényünkbe visszatesszük a kolbászt, a tésztát és a meghámozott kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk , borsozzuk.

Ha megfőtt a burgonya és tészta is akkor tejfölös habarással sűrítjük a levesünket. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Tipp:

Vigyázni kell a tészta sütésénél, mert hamar megéghet és akkor keserű lesz.

Csusza tésztával is elkészíthető. Ha valaki szereti, tehet bele fűszernek még + köménymagot. Ennek a levesnek sűrűnek kell lennie.