Kolbászleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg paprikás kolbász
- 80 dkg burgonya
- 1 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 1 közepes db póréhagyma
- 2 dl tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csapott ek liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 db babérlevél
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,majd rátesszük a kockára vágott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük vízzel és ízlés szerint ízesítjük.
Miközben fől a leves felszeleteljük a gombát, a póréhagymát és a kolbászt. Amikor már majdnem puha a krumpli hozzáadjuk mindezt. A lisztet kikeverjük a tejföllel és besűrűsítjük vele a levest.
Tetejét meghintjük petrezselyemmel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »