Kókuszos sütőtök-krémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 db erőleveskocka
- só
- őrölt fehér bors
- 1 mk curry
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek méz
- 3-4 ek kókuszreszelék
- 6 dl víz
Elkészítése: sütőtököt vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, a leveskockát, egy csipet sót, és a curryt, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, még a tök kellően puha lesz. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, elég neki kb. 10 perc) Amikor a sütőtök már kellően megpuhult, szedjük ki kb. a negyedét a levesből és tegyük félre. Ezután keverjük hozzá a leveshez a mézet, és a kókuszreszeléket, majd botmixerrel pépesítsük. Végül öntsük hozzá a tejszínt, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tegyük vissza az előzőleg kivett sütőtököt, és óvatosan keverjük össze. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

