Kókuszos sütőtök-krémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 db erőleveskocka
- só
- őrölt fehér bors
- 1 mk curry
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek méz
- 3-4 ek kókuszreszelék
- 6 dl víz
Elkészítése: sütőtököt vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, a leveskockát, egy csipet sót, és a curryt, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, még a tök kellően puha lesz. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, elég neki kb. 10 perc) Amikor a sütőtök már kellően megpuhult, szedjük ki kb. a negyedét a levesből és tegyük félre. Ezután keverjük hozzá a leveshez a mézet, és a kókuszreszeléket, majd botmixerrel pépesítsük. Végül öntsük hozzá a tejszínt, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tegyük vissza az előzőleg kivett sütőtököt, és óvatosan keverjük össze. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »