Hozzávalók:
Elkészítése: sütőtököt vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, a leveskockát, egy csipet sót, és a curryt, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, még a tök kellően puha lesz. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, elég neki kb. 10 perc) Amikor a sütőtök már kellően megpuhult, szedjük ki kb. a negyedét a levesből és tegyük félre. Ezután keverjük hozzá a leveshez a mézet, és a kókuszreszeléket, majd botmixerrel pépesítsük. Végül öntsük hozzá a tejszínt, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tegyük vissza az előzőleg kivett sütőtököt, és óvatosan keverjük össze. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk.