Kínai erős – savanyú leves, kicsit magyarosan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeaprólék
- 1/4 nagyobb zeller (250 g)
- 8 db sárgarépa (kb. 600 g)
- 2 szál petrezselyem, (200 g)
- 300 g csiperke, vagy fafül, esetleg laskagomba
- 4 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g üvegtészta
- 3 ek keményítő vízben oldva
- 4 kk ételízesítő
- szemes bors (20 db)
- 2 kk szárított gyömbér
- 2 kk szárított csili
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek almaecet
Elkészítése:
Az alaplé elkészítése:
A hús alaplé elkészítésével kezdtem. A csirke lába, nyaka, háta került a lébe. Két csirkéből egyszerre. Ez elegendő mennyiség volt, hogy hosszú lassú főzés során, kioldódjon belőle az aroma. Szemes borssal, és ételízesítővel tettem fel főni. Az ételízesítő tartalmazza a kínai sót, a nátrium glutamátot, ami minden “kínainak” elengedhetetlen tartozéka.
A leves elkészítése:
Addig elkészítettem a hozzávalókat. A zöldségféléket, zsülienre vágtam. Szép, egyenletes, vékony csíkokra. A negyed zellert, a két szál petrezselymet, nyolc szál répát, mind felvagdostam. A 4 fej hagymát is szépen csíkokra, a fokhagymát, a kés lapjával megnyomva, apróra vágtam.
A gombát is felcsíkoztam. Sajnos, nem sikerült fafül gombát szerezni, így sima csiperke került bele. A laskagomba is jó lett volna, de azért messzebb kellett volna menni. Higgyétek el, így is finom lett. Mikor minden fel volt szeletelve, öt tojást felütöttem és összekevertem. Kevés petrezselyem zöldet is kerestem hozzá a kertben.
Közben megfőtt a husi, nem szűrtem, hanem csak kiemeltem a megfőtt finomságokat, és rögtön ment bele a hagyma, a répa, a fokhagyma, a zeller, petrezselyem, a saját szárítású morzsolt csili, szárított gyömbér, kevés szója szósz, és főhetett tovább. Kevés ecetet is töltöttem hozzá.
Ezután beáztattam az üvegtésztát, és kevertem ki keményítőt vízzel.
Kb. fél óra fővés után, elég jól megpuhultak a zöldségek. Ezt mintavételezéssel állapítottam meg, és egyben megkóstoltam, az egész leves ízharmóniáját is. Mindent siketült elsőre eltalálnom, így csak azokat kellet hozzáadnom amik még hiányoztak.
A gomba következett, és újabb 5 perc után, belecsorgattam a felvert tojást, állandó kevergetés közben. Így, szépen oszlik el a levesben, és nem lesz csomós.
Belekerült a beáztatott tészta, és a vízzel kevert 3 evőkanál keményítő is. Gáz elzárva, mert a keményítőnek nincs szüksége főzésre. Elég a forró lével való érintkezése, a leves sűrítéséhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »