Kelkáposzta főzelék (leves) recept

Hozzávalók:
- 1000 g kelkáposzta
- 300 g burgonya
- 2 tk köménymag
- 2 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt bors
- majoránna
- 50 g zsír
- 3 ek liszt
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. 2-3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet (ezért nem fog nagyon felfújni).
Újra felengedjük annyi vízzel ami ellepi és most már hozzáadjuk a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Adunk hozzá sót, őrölt köménymagot, majoránnát és zúzott fokhagymát.
Fedő alatt, kis lángon 30 perc alatt puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást:
A lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük az őrölt borsot, pirospaprikát majd felengedjük hideg vízzel és simára keverjük. Ezzel a rántással besűrítjük a főzeléket. Feltétnek pörkölt, virsli, sült hús, fasírozott illik hozzá.
Tipp:
Mi nem szeretjük sűrűre főzve, inkább levesebbre. Aki sűrűbben szereti tegyen több lisztet a rántásba.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »