Kelkáposzta főzelék (leves) recept

Hozzávalók:
- 1000 g kelkáposzta
- 300 g burgonya
- 2 tk köménymag
- 2 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt bors
- majoránna
- 50 g zsír
- 3 ek liszt
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. 2-3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet (ezért nem fog nagyon felfújni).
Újra felengedjük annyi vízzel ami ellepi és most már hozzáadjuk a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Adunk hozzá sót, őrölt köménymagot, majoránnát és zúzott fokhagymát.
Fedő alatt, kis lángon 30 perc alatt puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást:
A lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük az őrölt borsot, pirospaprikát majd felengedjük hideg vízzel és simára keverjük. Ezzel a rántással besűrítjük a főzeléket. Feltétnek pörkölt, virsli, sült hús, fasírozott illik hozzá.
Tipp:
Mi nem szeretjük sűrűre főzve, inkább levesebbre. Aki sűrűbben szereti tegyen több lisztet a rántásba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »