Karfiolleves vajas galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 ek zsír (liba, kacsa, sertés)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk édeskömény
- 1 kk rómaikömény
- 1 kk pirospaprika
- só
Galuskához:
- 5 dkg puha vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A visszamaradt közepéről (torzsa) eltávolítjuk a fás részeket, és borsónyi darabokra vágva a felaprított vöröshagymával és fokhagymával együtt a zsíron megpirítjuk.
Amikor egy-két darab kezd színesedni, félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a többi fűszert, sózzuk és felforraljuk.
Beletesszük a karfiolrózsákat, és puhára főzzük.
Amikor kellően megpuhult, a kétharmadát kiszedjük, a többit a fazékban kézi mixerrel pépesítjük.
A galuska hozzávalóiból közepes keménységű tésztát keverünk, beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd visszatesszük bele a karfiolrózsákat, és tálaljuk.
Tipp:
Tejfölt kínáljunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »