Karfiolleves kukoricadara galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 ek ételízesítő (házi)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 szál zellerzöld
- ízlés szerint só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír
- 6-8 ek kukoricadara
Elkészítése:
A tojásból, a zsírból és a kukoricadarából pici sóval közepes lágyságú galuska tésztát keverünk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A zsíron világosra pirítjuk a finomlisztet. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük az ételízesítőt, a vöröshagymát egészben, a zellerzöldet, sózzuk és felforraljuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és a felforrt leveshez adjuk. Kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát, és 10 perc alatt készre főzzük az egészet. A daragaluska az elején könnyen széteshet, ezért ne keverjük, hanem fedő alatt lassú tűzön főzzük.
Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »