Karfiol leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy karfiol
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 5 szem burgonya
- 1 tejföl
- só, ételízesítő, 1 babérlevél, csipet kömény, petrezselyem, őrölt pirospaprika
- liszt, étolaj
Elkészítése:
A levesbe először a sárgarépát, fehérrépát teszem fel főni, mert a karfiolnak, burgonyának kevesebb idő kell a főzéshez. Hozzáadom a sót, ételízesítőt, petrezselymet, köményt, babérlevelet, hagyom halk lángon főni. Mikor már félig megfőtt a répa akkor teszem bele a megmosott, rózsákra szétszedett karfiolt. Azt is hagyom kicsit főni, majd hozzáadom a kockára vágott burgonyát. Ha félig megfőtt az is, akkor megy bele a rántás, a tejfölös habarás és a piros paprika. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »