Karalábé leves medvehagymás húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 nagy zsenge karalábé
- 2 szál répa
- 1,5 liter húsleves
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál rizs
- só
- bors
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 8 szál medvehagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 szelet pritamin paprika
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az kis kockára vágott karalábét, 1 szelet apróra vágott pritamin paprikát és a felszeletelt sárgarépát. Felöntjük kb. 1,5 liter húslevessel. Ha nem elég ízes a húsleves, akkor sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban összekeverjük a darált húst, a finomra vágott medvehagymát, a rizst, a felaprított petrezselyem felét, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és beletesszük a lobogó levesbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul.
A tejfölből a liszttel habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez. Még 2 percig főzzük, rászórjuk a maradék petrezselymet, és tálalhatjuk.
Tipp:
A húslevest korábban készítettem és megmaradt, így lefagyasztottam. Ha nincs kész húslevesünk, lehet leveskockával is helyettesíteni.
Medvehagymát többet szoktam venni szezon időszakban, tavasszal és megtisztítva apróra vágva a fagyasztóba kis adagokba elteszem, így egész évben tudom használni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »