Karalábé leves medvehagymás húsgombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy zsenge karalábé
  • 2 szál répa
  • 1,5 liter húsleves
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál rizs
  • bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 8 szál medvehagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 szelet pritamin paprika

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az kis kockára vágott karalábét, 1 szelet apróra vágott pritamin paprikát és a felszeletelt sárgarépát. Felöntjük kb. 1,5 liter húslevessel. Ha nem elég ízes a húsleves, akkor sózzuk, borsozzuk.

Egy tálban összekeverjük a darált húst, a finomra vágott medvehagymát, a rizst, a felaprított petrezselyem felét, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és beletesszük a lobogó levesbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul.

A tejfölből a liszttel habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez. Még 2 percig főzzük, rászórjuk a maradék petrezselymet, és tálalhatjuk.

Tipp:

A húslevest korábban készítettem és megmaradt, így lefagyasztottam. Ha nincs kész húslevesünk, lehet leveskockával is helyettesíteni.

Medvehagymát többet szoktam venni szezon időszakban, tavasszal és megtisztítva apróra vágva a fagyasztóba kis adagokba elteszem, így egész évben tudom használni.