Karalábé leves recept

Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek ételízesítő (házi)
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 szál zellerzöld
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 marék eperlevél tészta
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a hasábra vágott karalábét, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem borssal, pirospaprikával és ételízesítővel.
Elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a hagymát, a félbe vágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet.
Ha szükséges, még sózom, és addig főzöm, amíg a karalábé megpuhul.
A főzés vége előtt 10 perccel beleszórom a tésztát, és puhára főzöm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »