Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-vargányás húsgombócleves recept

Kapros-vargányás húsgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 evőkanál jázminrizs
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab petrezselyemgyökér
  • egy pohár (1,5 dl) friss zöldborsó
  • egy fél marék friss vargánya
  • 2 db koktél paradicsom
  • 3-4 szelet paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rozsliszt, 1 teáskanál fehér liszt
  • petrezselyemzöld
  • egy csokor zöld kapor
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 diónyi vaj

Elkészítése:

A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, egy teáskanálnyi apróra vágott zöld kaporral, hozzáadjuk a megmosott rizst és jól összekeverjük, majd vizes kézzel kis húsgolyókat készítünk.

Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük az egész hagymát , sózzuk. Amikor forr a víz belerakjuk a gombócokat. Közben egy teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a vajat, majd a karikára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret és dinszteljük.

Két- három perc múlva beletesszük az apróra vágott vargányát, megfonnyasztjuk és rászórjuk a lisztkeveréket, ezzel jól megforgatjuk, majd felengedjük 2 dl hideg vízzel.

Amikor felforr hozzáöntjük a húsgombóchoz ( én ilyenkor kidobom az ízesítésre szánt hagymát a fazékból), majd fűszerezzük egy kis borssal, beleteszünk néhány paprika szeletet, koktél paradicsomot, valamint apróra vágott kaprot és petrezselyem zöldet.

Együtt főzzük, ameddig megpuhul a zöldség, a borsót csak a végén tesszük bele és készre főzzük. A tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a levesünkhöz, jól kiforraljuk, ha szükség utánaízesítünk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Vargánya helyett lehet használni szárított erdei gombát, vagy friss csiperkét.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá