Kapros-tejszínes bárányraguleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg báránycomb
- 20 dkg nagyszemű bab
- 1 fej hagyma
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 fej karalábé
- 1/2 pici fej zeller
- 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál kacsazsír
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- 1,2 l víz
Elkészítése:
A babot 4 órán át hideg vízben áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köményt és egy kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk őket. Felöntjük 1 dl borral, majd így is pároljuk egy kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot, majd addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a tejszínt és a felaprított kaprot is. Ha szükséges még fűszerezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »