Kapros-tejszínes bárányraguleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg báránycomb
- 20 dkg nagyszemű bab
- 1 fej hagyma
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 fej karalábé
- 1/2 pici fej zeller
- 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál kacsazsír
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- 1,2 l víz
Elkészítése:
A babot 4 órán át hideg vízben áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köményt és egy kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk őket. Felöntjük 1 dl borral, majd így is pároljuk egy kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot, majd addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a tejszínt és a felaprított kaprot is. Ha szükséges még fűszerezzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »