Kapros húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés hús
- 20 dkg teavaj
- 3 közepes nagyságú sárgarépa
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 0,5dl olaj
- 0,5l tejföl
- ízlés szerint só,bors,delikát, apróra vágott kapor
Elkészítése:
30 dkg sertés húst csíkokra vágunk, 10 dkg teavajon megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát. Ezt kb 10 percig pároljuk. Fűszerezzük ízlés szerint só,bors, delikát, apróra vágott kapor.Ezt az alapot felöntjük kb 4 liter vízzel.
Gombóc:
50 dkg darált húst összedolgozzuk 15 dkg zsemlemorzsával, 3 egész tojással és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és apróra vágott kaporral.
A húsos masszából olajos kézzel gombócokat formálunk,amit óvatosan beleengedünk a levesbe. Ha a gombócok megfőttek akkor rántással besűrítjük.
Rántás:
A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet. Megpirítjuk, majd felengedjük a tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »