Kapros húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés hús
- 20 dkg teavaj
- 3 közepes nagyságú sárgarépa
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál liszt
- 0,5dl olaj
- 0,5l tejföl
- ízlés szerint só,bors,delikát, apróra vágott kapor
Elkészítése:
30 dkg sertés húst csíkokra vágunk, 10 dkg teavajon megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát. Ezt kb 10 percig pároljuk. Fűszerezzük ízlés szerint só,bors, delikát, apróra vágott kapor.Ezt az alapot felöntjük kb 4 liter vízzel.
Gombóc:
50 dkg darált húst összedolgozzuk 15 dkg zsemlemorzsával, 3 egész tojással és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és apróra vágott kaporral.
A húsos masszából olajos kézzel gombócokat formálunk,amit óvatosan beleengedünk a levesbe. Ha a gombócok megfőttek akkor rántással besűrítjük.
Rántás:
A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet. Megpirítjuk, majd felengedjük a tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

