Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros húsgombóc leves recept

Kapros húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés hús
    • 20 dkg teavaj
    • 3 közepes nagyságú sárgarépa
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 0,5dl olaj
    • 0,5l tejföl
    • ízlés szerint só,bors,delikát, apróra vágott kapor

    Elkészítése:
    30 dkg sertés húst csíkokra vágunk, 10 dkg teavajon megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát. Ezt kb 10 percig pároljuk. Fűszerezzük ízlés szerint só,bors, delikát, apróra vágott kapor.Ezt az alapot felöntjük kb 4 liter vízzel.
    Gombóc:
    50 dkg darált húst összedolgozzuk 15 dkg zsemlemorzsával, 3 egész tojással és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és apróra vágott kaporral.
    A húsos masszából olajos kézzel gombócokat formálunk,amit óvatosan beleengedünk a levesbe. Ha a gombócok megfőttek akkor rántással besűrítjük.
    Rántás:
    A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet.  Megpirítjuk, majd felengedjük a tejföllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá