Kapros húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kapros húsgombóc leves

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés hús
  • 20 dkg teavaj
  • 3 közepes nagyságú sárgarépa
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 0,5dl olaj
  • 0,5l tejföl
  • ízlés szerint só,bors,delikát, apróra vágott kapor

Elkészítése:
30 dkg sertés húst csíkokra vágunk, 10 dkg teavajon megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát. Ezt kb 10 percig pároljuk. Fűszerezzük ízlés szerint só,bors, delikát, apróra vágott kapor.Ezt az alapot felöntjük kb 4 liter vízzel.
Gombóc:
50 dkg darált húst összedolgozzuk 15 dkg zsemlemorzsával, 3 egész tojással és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és apróra vágott kaporral.
A húsos masszából olajos kézzel gombócokat formálunk,amit óvatosan beleengedünk a levesbe. Ha a gombócok megfőttek akkor rántással besűrítjük.
Rántás:
A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet.  Megpirítjuk, majd felengedjük a tejföllel.