Kapros-gombás zöldbaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 30 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 1 közepes fehérrépa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 l víz
- 3 szál kapor
- 1 tk fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, a felaprított kaprot, a szeletelt gombát, a zöldbabot és a karikára vágott répákat. Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségfélék megpuhulnak.
A tányérokba szedett levest friss kaporral és tejföllel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

