Kapros gombaleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 30 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 2 csapott ek finomliszt
- 1.5 l víz
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és a fehérrépát, majd a gombát.
Ízlés szerint sózzuk, kicsit puhára pároljuk és felengedjük a vízzel és hozzá adjuk a kockára vágott burgonyát.
Miután puhára főttek a zöldségek hozzáadjuk a liszttel és az apróra vágott kaporral elkevert tejfölt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »