Kapros gombaleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 30 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 2 csapott ek finomliszt
- 1.5 l víz
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és a fehérrépát, majd a gombát.
Ízlés szerint sózzuk, kicsit puhára pároljuk és felengedjük a vízzel és hozzá adjuk a kockára vágott burgonyát.
Miután puhára főttek a zöldségek hozzáadjuk a liszttel és az apróra vágott kaporral elkevert tejfölt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »