Kapros gombaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 30 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1.5 l víz
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és a fehérrépát, majd a gombát.

Ízlés szerint sózzuk, kicsit puhára pároljuk és felengedjük a vízzel és hozzá adjuk a kockára vágott burgonyát.

Miután puhára főttek a zöldségek hozzáadjuk a liszttel és az apróra vágott kaporral elkevert tejfölt.