Kapros cukkinikrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 fej hagyma vagy 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb csokor kapor
- 2 ek olaj
- 1 ek ételízesítő
- 2,5 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 csipet szerecsendió
- 1-2 ek citromlé
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A megtisztított cukkinit úgyszintén kockázzuk, héját meghagyva. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkinit és a megmosott felaprózott kaprot is.
Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kb. 25 percig főzzük. 4 ek. cukkinit kiveszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk. A lisztet kikeverjük a tejfölben egy ek. főzőlével és a többi leveshez keverjük.
2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk. Szerecsendióval fűszerezzük és citromlével ízesítjük. A cukkinikockákkal és kaporral díszítve tálaljuk.
Tipp:
Tipp:
Hidegen is remek.
A lábast hideg vízbe állítva hűtsük ki, tegyük pár órára hűtőbe úgy kínáljuk.
Pirított kockával is tálalhatjuk, valamint uborkából is elkészíthető!