Kapros cukkinikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 fej hagyma vagy 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb csokor kapor
- 2 ek olaj
- 1 ek ételízesítő
- 2,5 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 csipet szerecsendió
- 1-2 ek citromlé
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A megtisztított cukkinit úgyszintén kockázzuk, héját meghagyva. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkinit és a megmosott felaprózott kaprot is.
Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kb. 25 percig főzzük. 4 ek. cukkinit kiveszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk. A lisztet kikeverjük a tejfölben egy ek. főzőlével és a többi leveshez keverjük.
2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk. Szerecsendióval fűszerezzük és citromlével ízesítjük. A cukkinikockákkal és kaporral díszítve tálaljuk.
Tipp:
Tipp:
Hidegen is remek.
A lábast hideg vízbe állítva hűtsük ki, tegyük pár órára hűtőbe úgy kínáljuk.
Pirított kockával is tálalhatjuk, valamint uborkából is elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »