Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A megtisztított cukkinit úgyszintén kockázzuk, héját meghagyva. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkinit és a megmosott felaprózott kaprot is.
Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kb. 25 percig főzzük. 4 ek. cukkinit kiveszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk. A lisztet kikeverjük a tejfölben egy ek. főzőlével és a többi leveshez keverjük.
2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk. Szerecsendióval fűszerezzük és citromlével ízesítjük. A cukkinikockákkal és kaporral díszítve tálaljuk.
Tipp:
Hidegen is remek.
A lábast hideg vízbe állítva hűtsük ki, tegyük pár órára hűtőbe úgy kínáljuk.
Pirított kockával is tálalhatjuk, valamint uborkából is elkészíthető!