Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-citromos sertés raguleves recept

Kapros-citromos sertés raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéslapocka
    • 25 dkg vegyes gyorsfagyasztott zöldség
    • 1 kis fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk zsír
    • 1 kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld
    • 0,5 citrom
    • kevés száraz fehérbor
    • kevés őrölt csemegepaprika
    • frissen őrölt bors
    • 3 ek főzőtejszín
    • 1 kk keményítő
    • 2 marék levestészta

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis kérget kapott, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Kb. 25 – 30 perc.)

    A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (Lehet friss, karikára vágott zöldségekből is készíteni.)

    Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Megkóstoljuk. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöld fűszereket.

    Eközben a tejszínből és kevés keményítőből habarást készítünk, és csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a már elkészült leveshez. Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.

    Tipp:

    Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.

    A kapros-citromos sertés raguleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 92 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá