Kapros-citromos sertés raguleves recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéslapocka
- 25 dkg vegyes gyorsfagyasztott zöldség
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk zsír
- 1 kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld
- 0,5 citrom
- kevés száraz fehérbor
- kevés őrölt csemegepaprika
- só
- frissen őrölt bors
- 3 ek főzőtejszín
- 1 kk keményítő
- 2 marék levestészta
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis kérget kapott, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Kb. 25 – 30 perc.)
A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (Lehet friss, karikára vágott zöldségekből is készíteni.)
Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Megkóstoljuk. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöld fűszereket.
Eközben a tejszínből és kevés keményítőből habarást készítünk, és csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a már elkészült leveshez. Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.
Tipp:
Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.
A kapros-citromos sertés raguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g