Kapros-citromos sertés raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros-citromos sertés raguleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg vegyes gyorsfagyasztott zöldség
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk zsír
  • 1 kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld
  • 0,5 citrom
  • kevés száraz fehérbor
  • kevés őrölt csemegepaprika
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek főzőtejszín
  • 1 kk keményítő
  • 2 marék levestészta

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis kérget kapott, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Kb. 25 – 30 perc.)

A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (Lehet friss, karikára vágott zöldségekből is készíteni.)

Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Megkóstoljuk. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöld fűszereket.

Eközben a tejszínből és kevés keményítőből habarást készítünk, és csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a már elkészült leveshez. Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.

Tipp:

Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.