Káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kicsi fej káposzta
- 0,5 kg burgonya
- 1 db sárgarépa
- 0,5 liter paradicsomlé, vagy 1 kis doboz paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 pár virsli
- só
- bors
- 1 teáskanál majoránna
- 1/2 teáskanál köménymag
- 2-3 evőkanál olívaolaj
A rántáshoz:
- olaj
- liszt
- piros paprika
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, vöröshagymát,burgonyát kockára, a fokhagymát apróra szeleteljük.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomlét, és a fokhagymát. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük.(só, bors, majoránna, kömény)
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg puhulnak a zöldségek. Tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze.
Olajon a liszttel hígabb zsemleszínű rántást készítünk,piros paprikával megszórjuk,vízzel felengedjük és a levesbe öntjük.
Összeforraljuk és tejföllel tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »