Káposztaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kicsi fej káposzta
- 0,5 kg burgonya
- 1 db sárgarépa
- 0,5 liter paradicsomlé, vagy 1 kis doboz paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 pár virsli
- só
- bors
- 1 teáskanál majoránna
- 1/2 teáskanál köménymag
- 2-3 evőkanál olívaolaj
A rántáshoz:
- olaj
- liszt
- piros paprika
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, vöröshagymát,burgonyát kockára, a fokhagymát apróra szeleteljük.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomlét, és a fokhagymát. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük.(só, bors, majoránna, kömény)
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg puhulnak a zöldségek. Tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze.
Olajon a liszttel hígabb zsemleszínű rántást készítünk,piros paprikával megszórjuk,vízzel felengedjük és a levesbe öntjük.
Összeforraljuk és tejföllel tálaljuk!
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.