Káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kicsi fej káposzta
- 0,5 kg burgonya
- 1 db sárgarépa
- 0,5 liter paradicsomlé, vagy 1 kis doboz paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 pár virsli
- só
- bors
- 1 teáskanál majoránna
- 1/2 teáskanál köménymag
- 2-3 evőkanál olívaolaj
A rántáshoz:
- olaj
- liszt
- piros paprika
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, vöröshagymát,burgonyát kockára, a fokhagymát apróra szeleteljük.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomlét, és a fokhagymát. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük.(só, bors, majoránna, kömény)
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg puhulnak a zöldségek. Tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze.
Olajon a liszttel hígabb zsemleszínű rántást készítünk,piros paprikával megszórjuk,vízzel felengedjük és a levesbe öntjük.
Összeforraljuk és tejföllel tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »