Káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kicsi fej káposzta
- 0,5 kg burgonya
- 1 db sárgarépa
- 0,5 liter paradicsomlé, vagy 1 kis doboz paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 pár virsli
- só
- bors
- 1 teáskanál majoránna
- 1/2 teáskanál köménymag
- 2-3 evőkanál olívaolaj
A rántáshoz:
- olaj
- liszt
- piros paprika
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, vöröshagymát,burgonyát kockára, a fokhagymát apróra szeleteljük.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomlét, és a fokhagymát. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük.(só, bors, majoránna, kömény)
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg puhulnak a zöldségek. Tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze.
Olajon a liszttel hígabb zsemleszínű rántást készítünk,piros paprikával megszórjuk,vízzel felengedjük és a levesbe öntjük.
Összeforraljuk és tejföllel tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »