Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztaleves recept

Káposztaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsi fej káposzta
    • 0,5 kg burgonya
    • 1 db sárgarépa
    • 0,5 liter paradicsomlé, vagy 1 kis doboz paradicsomkonzerv
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 pár virsli
    • bors
    • 1 teáskanál majoránna
    • 1/2 teáskanál köménymag
    • 2-3 evőkanál olívaolaj

    A rántáshoz:

    • olaj
    • liszt
    • piros paprika

    Elkészítése:

    Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, vöröshagymát,burgonyát kockára, a fokhagymát apróra szeleteljük.

    Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomlét, és a fokhagymát. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük.(só, bors, majoránna, kömény)

    Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg puhulnak a zöldségek. Tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze.

    Olajon a liszttel hígabb zsemleszínű rántást készítünk,piros paprikával megszórjuk,vízzel felengedjük és a levesbe öntjük.

    Összeforraljuk és tejföllel tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá