Káposztaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kicsi fej káposzta
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 0,5 liter paradicsomlé, vagy 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 pár virsli
  • bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1/2 teáskanál köménymag
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

A rántáshoz:

  • olaj
  • liszt
  • piros paprika

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, vöröshagymát,burgonyát kockára, a fokhagymát apróra szeleteljük.

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomlét, és a fokhagymát. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük.(só, bors, majoránna, kömény)

Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg puhulnak a zöldségek. Tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze.

Olajon a liszttel hígabb zsemleszínű rántást készítünk,piros paprikával megszórjuk,vízzel felengedjük és a levesbe öntjük.

Összeforraljuk és tejföllel tálaljuk!