Kapor leves bugyantott tojással recept

Hozzávalók:
- 1 csokor kapor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 1,5 liter víz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 7-8 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk. A szalonnát felkockázzuk, majd kipirítjuk és a pörcöt kiszedjük belőle. A visszamaradó zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot, rászórjuk a lisztet, pirospaprikát (csipetnyi), majd alaposan elkeverjük és felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és kb 10 percig főzzük.
A tejfölt kikeverjük 1 tojás sárgájával, majd levesléből merünk hozzá és ha már felmelegedett a tejföl a leveslétől, hozzáadjuk a leveshez és alaposan elkeverjük.
Egy edénybe felforralunk kb 1,5 l vizet, hozzáadunk 1 ek cukrot, 3 ek ecetet és 2 kk sót. A tojásokat feltörjük és lassan, a forrásban lévő vízbe engedjük. A lángot lejjebb vesszük, hogy ne forrjon a víz és kb 7-8 perc alatt megfőzzük a tojásokat.
A kész tojásokat átmerjük a levesbe és már tálalhatjuk is. Tálaláskor a pörcökkel megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »