Kakukkfüves paradicsomleves polentával recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 1 ek kristálycukor (v. édesítő)
- 1 zöldségleves kocka
- 5 dl víz
- 1 ek mascarpone
- só
- őrölt bors
- worchester szósz
- kakukkfű
Polentához:
- 7 dkg kukoricadara
- 2,5 dl víz
- só
- őrölt bors
- 5 dkg sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A sűrített paradicsomot és a vizet egy edénybe tesszük, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a zöldségleves kockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, worchester szószt, és a kakukkfüvet.
Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. (Közben ha szükséges, még utánaízesítjük.)
Amikor a leves készre főtt, állandó keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét, és kézi habverővel simára keverjük. (Én mielőtt hozzáadtam a mascarponét, szűrőn átszűrtem, hogy még selymesebb legyen majd a leves.) Végül pedig tálalásig melegen tartjuk.
Polenta készítése:
A vizet felforraljuk 1 ek kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.
Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.
Levesszük a tűzről, és egy vágódeszkára borítjuk. Vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerinti kockákra felvágjuk.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a feldarabolt polentát beletesszük, és pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, belehelyezünk néhány megpirított polenta kockát. (Ízlés szerint bazsalikommal is készíthetjük a levest, de a kakukkfű is nagyon jól illik a paradicsomhoz.)
A kakukkfüves paradicsomleves polentával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »