Kakukkfüves paradicsomleves polentával recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 1 ek kristálycukor (v. édesítő)
- 1 zöldségleves kocka
- 5 dl víz
- 1 ek mascarpone
- só
- őrölt bors
- worchester szósz
- kakukkfű
Polentához:
- 7 dkg kukoricadara
- 2,5 dl víz
- só
- őrölt bors
- 5 dkg sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A sűrített paradicsomot és a vizet egy edénybe tesszük, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a zöldségleves kockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, worchester szószt, és a kakukkfüvet.
Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. (Közben ha szükséges, még utánaízesítjük.)
Amikor a leves készre főtt, állandó keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét, és kézi habverővel simára keverjük. (Én mielőtt hozzáadtam a mascarponét, szűrőn átszűrtem, hogy még selymesebb legyen majd a leves.) Végül pedig tálalásig melegen tartjuk.
Polenta készítése:
A vizet felforraljuk 1 ek kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.
Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.
Levesszük a tűzről, és egy vágódeszkára borítjuk. Vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerinti kockákra felvágjuk.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a feldarabolt polentát beletesszük, és pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, belehelyezünk néhány megpirított polenta kockát. (Ízlés szerint bazsalikommal is készíthetjük a levest, de a kakukkfű is nagyon jól illik a paradicsomhoz.)
A kakukkfüves paradicsomleves polentával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »