Kacsanyak leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kacsanyak
- néhány szem bors
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- fél karalábé
- fél zeller
- kevés petrezselyemzöld
- só vagy ételízesítő
- levestészta ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk vagy szeleteljük (készíthető fagyasztott leveszöldségekkel is).
A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.
A kacsanyakkal együtt a zöldségeket feltesszük főni sós vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt, annyi vízben, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a levet leszűrjük és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele kevés, apróra vágott petrezselyemzöldet is.
A nyakat és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »