Kacsanyak leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kacsanyak
- néhány szem bors
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- fél karalábé
- fél zeller
- kevés petrezselyemzöld
- só vagy ételízesítő
- levestészta ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk vagy szeleteljük (készíthető fagyasztott leveszöldségekkel is).
A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.
A kacsanyakkal együtt a zöldségeket feltesszük főni sós vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt, annyi vízben, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a levet leszűrjük és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele kevés, apróra vágott petrezselyemzöldet is.
A nyakat és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »