Jókai bableves recept

Hozzávalók:
- 500 gramm vörösbab
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- fél karalábé
- 2-3 babérlevél
- 1 húsleveskocka
- 1 szál kolbász /általában füstöltet veszek/
- ízlés szerint só
- 1/2 kg burgonya
Elkészítése:
A babot előtte 1 nappal beáztatom, vagy este és másnap reggel főzöm.
A babot a zöldségekkel odarakom főni, amikor félig megfőtt karikára vágott kolbászt hozzárakom, majd fűszerezem a sóval, babérlevéllel, a krumplit a végén rakom hozzá, hogy ne főjön szét.
A legvégén tejfölt keverek bele, kb. 2-3 fakanálnyit. Összeforralom az egészet és kész.
Tejfölt tálalok még mellé, amikor ki van szedve a tányérokba mindenki a kedvére tehet még belőle a hideg tejfölből.
Egyszerű és isteni finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »