Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos lencseleves recept

Húsos lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg lencse
    • 1 kisebb csirkemell filé
    • 4 szál sárgarépa
    • 3 kisebb szál petrezselyem
    • 6 kisebb db krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 ek házi darált paprika (esetleg 1 tk paprikakrém)

    Elkészítése:

    A lencsét előző este bő, forró vízbe áztatjuk. Másnap a húst apró kockára vágjuk. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát és a petrezselymet vékony karikára, a krumplit kockára vágjuk.

    Olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, ezután hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. A répát, petrezselymet és a lecsöpögtetett lencsét is hozzáadjuk. Felengedjük 2-2,5 liter vízzel (attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnénk).

    Ízesítjük a fűszerekkel. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús, a zöldségek és a lencse is már majdnem puha, ezután a krumplit is hozzáadjuk.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Egyszerű, húsos leves a lencsét kedvelőknek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá