Húsos lencseleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg lencse
- 1 kisebb csirkemell filé
- 4 szál sárgarépa
- 3 kisebb szál petrezselyem
- 6 kisebb db krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 ek házi darált paprika (esetleg 1 tk paprikakrém)
Elkészítése:
A lencsét előző este bő, forró vízbe áztatjuk. Másnap a húst apró kockára vágjuk. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát és a petrezselymet vékony karikára, a krumplit kockára vágjuk.
Olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, ezután hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. A répát, petrezselymet és a lecsöpögtetett lencsét is hozzáadjuk. Felengedjük 2-2,5 liter vízzel (attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnénk).
Ízesítjük a fűszerekkel. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús, a zöldségek és a lencse is már majdnem puha, ezután a krumplit is hozzáadjuk.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Egyszerű, húsos leves a lencsét kedvelőknek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.