Húsos lencseleves recept

Hozzávalók:
- 15 dkg lencse
- 1 kisebb csirkemell filé
- 4 szál sárgarépa
- 3 kisebb szál petrezselyem
- 6 kisebb db krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 ek házi darált paprika (esetleg 1 tk paprikakrém)
Elkészítése:
A lencsét előző este bő, forró vízbe áztatjuk. Másnap a húst apró kockára vágjuk. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát és a petrezselymet vékony karikára, a krumplit kockára vágjuk.
Olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, ezután hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. A répát, petrezselymet és a lecsöpögtetett lencsét is hozzáadjuk. Felengedjük 2-2,5 liter vízzel (attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnénk).
Ízesítjük a fűszerekkel. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús, a zöldségek és a lencse is már majdnem puha, ezután a krumplit is hozzáadjuk.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Egyszerű, húsos leves a lencsét kedvelőknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »