Húsos lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg lencse
  • 1 kisebb csirkemell filé
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 kisebb szál petrezselyem
  • 6 kisebb db krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 ek házi darált paprika (esetleg 1 tk paprikakrém)

Elkészítése:

A lencsét előző este bő, forró vízbe áztatjuk. Másnap a húst apró kockára vágjuk. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát és a petrezselymet vékony karikára, a krumplit kockára vágjuk.

Olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, ezután hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. A répát, petrezselymet és a lecsöpögtetett lencsét is hozzáadjuk. Felengedjük 2-2,5 liter vízzel (attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnénk).

Ízesítjük a fűszerekkel. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús, a zöldségek és a lencse is már majdnem puha, ezután a krumplit is hozzáadjuk.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

Egyszerű, húsos leves a lencsét kedvelőknek.