Húsos káposztaleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- sertéscsont (lehet oldalas, vagy bármi más ami megmaradt a húsról)
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej káposzta
- 1 nagy és 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 nagy babérlevél
- 1 szegfűszeg
- 6 szegfűbors
- 8-10 fekete bors
- csipet kömény
- só, ételízesítő
Elkészítése:
A vizet felforrósítjuk, beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. Belekockázzuk a vöröshagymákat, fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket. Fél órát hagyjuk halk lángon főni. Ezalatt lereszeljük a káposztát, rántást készítünk, és beletesszük a levesbe, majd a sűrített paradicsomokat is. Halk lángon addig főzzük még a hús puha nem lesz. Néha megkeverjük. Pogácsával, vendégváró kiflivel tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.