Húsos káposztaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- sertéscsont (lehet oldalas, vagy bármi más ami megmaradt a húsról)
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej káposzta
- 1 nagy és 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 nagy babérlevél
- 1 szegfűszeg
- 6 szegfűbors
- 8-10 fekete bors
- csipet kömény
- só, ételízesítő
Elkészítése:
A vizet felforrósítjuk, beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. Belekockázzuk a vöröshagymákat, fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket. Fél órát hagyjuk halk lángon főni. Ezalatt lereszeljük a káposztát, rántást készítünk, és beletesszük a levesbe, majd a sűrített paradicsomokat is. Halk lángon addig főzzük még a hús puha nem lesz. Néha megkeverjük. Pogácsával, vendégváró kiflivel tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

