Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg tyúkhús, leginkább a csontos részek
- 1 fej vöröshagyma – egészben
- 2 gerezd fokhagyma – egészben
- 5 db sárgarépa, megtisztítva – hosszában elvágva
- 2 db fehérrépa – hosszában elvágva
- 1 karalábé, megpucolva, felkarikázva
- 1 zeller, megpucolva, felkarikázva
- 1 burgonya, megpucolva, egészben
- 1 zöldpaprika, kimagozva, egészben
- 1 paradicsom egészben
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- egész bors
Elkészítés:
A tyúkhúsleves titka, hogy gyöngyöző vízben kell főzni, és a főzés közben keletkező habot nem kell a levesről eltávolítani. Én először a húst kezdem el főzni, majd egy óráig, és csak ezután adom hozzá a zöldségeket.
A tyúkhúslevest ezután szűröm, és a húst, valamint a zöldségeket külön kínálom.
A tésztát (csiga, vagy cérnametélt) külön, sós vízben szoktam megfőzni, és sosem hagyom a levesben, mert megszívja magát, és könnyen megromolhat tőle a leves még a hűtőben is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »